Telefon:0770558499

Email:office@stomaorthoplus.ro

Tratamente Endodontice

Tratamentele endodontice sunt acele manopere care vizează afecțiunile pulpei dintelui (ale nervului) și sunt baza stomatologiei, durata de viață a unui dinte depinzând în mare măsură de corectitudinea acestora. Afectarea nervului apare de cele mai multe ori în cazul unor carii profunde și netratate la timp, al unor obturații vechi și imperfecte sau în cazul unor traumatisme.

Tratamentul are că scop menținerea dinților naturali pe arcadă și se efectuează prin curățarea, lărgirea, dezinfecția și obturarea etanșă a canalelor radiculare  cu materiale speciale. Retratarea unui dinte a cărui tratament endodontic anterior a eșuat, constă în primul rând în îndepărtarea obturațiilor anterioare , apoi prin tehnici speciale se încearcă recuperarea dintelui: depășirea unor obstacole, îndepărtarea unor instrumente rupte pe canal, refacerea perforațiilor și identificarea unor canale suplimentare care nu au fost observate  la primul tratament. 

Endodonția presupune manopere laborioase (uneori pot dura până la 3 ore) care necesită o bună pregătire a medicului și echipamente performanțe. Indispensabil în aceste situații este microscopul dentar. Folosirea microscopului – capacitatea de mărire și lumina puternică fac posibilă identificarea unor situații patologice ( calcifieri, fisuri ) imposibil de văzut cu ochiul liber și care dacă nu ar fi correct diagnosticate ar duce la eșecul tratamentului. De asemenea sistemul video atașat microscopului și posibilitatea de a fotografia zonele de interes sunt folositoare atât medicului cât și pacientului pentru a înțelege mai bine situația clinică.