Telefon:0770558499

Email:office@stomaorthoplus.ro

Protetică dentară

Protetica presupune înlocuirea unuia sau mai multor  dinți și a țesuturilor pierdute  prin lucrări fixe, mobile sau mobilizabile. Scopul acestora este redarea esteticii și funcționalității cavitații bucale, pacientul recapatandu-și încrederea de sine. Având la dispoziție o gamă largă de tratamente și materiale, în funcție de complexitatea cazului și de obiectivele propuse, protetica include de la coroane unidentare la punți și restaurări totale. Se află în strânsă colaborare cu toate celelate discipline stomatologice: parodontologia, chirurgia, implantologia, endodontia și orthodonția.

  • Coroana dentară – este un înveliș artificial pentru dinte care reconstituie rezistență, estetică și funcționalitatea corespunzătoare dintelui natural. Astăzi avem la dispoziție mai multe opțiuni pentru materialele din care se realizează lucrările: coroane integral ceramice, coronae din ceramică pe schelet de zirconiu sau metalo-ceramice.
  • Fațete dentare – sunt suprafețe foarte subțiri și fine, lipite cu cimenturi speciale pe surafata exterioară a dintelui după ce acestuia i s-a îndepărtat o grosime minimă de smalt, deși uneori nu este necesar acest lucru. Fatelele au rolul de a infrumuseța aspectul dinților și de a-i proteja fiind o soluție la problemele de formă, mărime, poziție și culoare. Ele sunt realizate din ceramică sau din compozit.  Fiind un tratament estetic.

Avantaje:

Contraindicații :

  • Protezele acrilice parțiale   se realizează când încă mai există dinți pe arcadă. Stând direct pe gingii pentru a putea fi susținute, este nevoie că între baza protezei și câmpul protetic să se facă un vacuum. Tonicitatea musculaturii faciale ajută și ea la susținere.
  • Protezele dentare fixe  se realizează când pacientul și-a pierdut toți dinții și în osul restant se pot pune 2, 4 sau 6 împlânte peste care se realizează o proteză. Această vas ta fixă, sporind confortul și încrederea în sine a pacientului.
  • Protezele dentare mobilizabile (scheletate) – când s-au pierdut mulți dinți iar cei rămași au grad de distrucție coronară. Pe aceștia se realizează o lucrare fixă (punte) prevăzută cu sisteme speciale. Pentru zonele edentate se realizează o proteză mobilă cu baza de metal, dar care nu acoperă tot palatal, prevăzută și ea la extremități cu sisteme speciale de prindere, care se îmbină perfect cu cele ale lucrării fixe. Astfel poate fi refăcută dantură întregii arcade, iar lucrarea va fi fixă, pacientul putând să o îndepărteze pentru igienizare prin aplicarea unei forțe. Aceste lucrări sunt ușoare și asigură un confort sporit.