Telefon:0770558499

Email:office@stomaorthoplus.ro

Tratamente Ortodontice

Ortodonția este ramura medicinei dentare care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și tratatrea anomaliilor dento-dentare și dento-maxilare. Ea se adresează atât copiilor, cât și adulților, neexistând o limită de vârstă pentru tratamentele ortodontice. Principalul obiectiv al tratamentului ortodontic este îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Astfel, trebuie să aibă în vedere, pe lângă obținerea unui zâmbet frumos, și o ocluzie (mușcătura) corectă, static și funcțional, sănătatea parodontală și a articulației temporo-mandibulare. Toate acestea contribuie la stabilitatea pe termen lung a rezultatului obținut și la satisfacția pacientului.

Din acest motiv, un tratament ortodontic începe cu un diagnostic corect și amănunțit. Medicul discuta cu pacientul despre așteptările acestuia, posibilitățile terapeutice  și limitele tratamentului. Împreună vor decide care este cel mai potrivit aparat pentru fiecare caz în parte, durata tratamentui, frecvența activarilor și costurile pe care acestea le implică.

Ideal este că primul consult ortodontic să se facă în jurul vârstei de 3-4 ani și desigur că e de preferat  că anumite anomalii să fie corectate încă din copilărie, când putem folosi procesele naturale de creștere în direcția dorită.

Sunt multe situațiile în care tratamentele ortodontice nu se fac doar din considerente estetice ci din considerente funcționale. O ocluzie care nu este armmonioasa poate duce în timp la apariția cariilor, abrazii și fracturi dentare, retractii gingivale, boală parodontala dureri și zgomote în articulație, limitarea deschiderii gurii. Astfel, în ultima vreme, tot mai mulți adulți  au nevoie de tratamente ortodontice că parte  a unor rebilitari orale complexe.

Avantajele aparatelor dentare :

Dezavantajele aparatelor dentare :

Tratamentul ortodontic fiind  unul de durată, este necesară implicarea și dorința fermă a pacientului pentru obținerea rezultatului dorit. Susținerea din partea familiei, sau a celor apropiați, mai ales în cazul copiilor, ajută la atingerea obiectivelor asumate.